5 duurste NFT’s ooit verkocht

5 duurste NFT's die ooit zijn verkocht
In dit artikel wordt gedeeld wat de 5 duurste NFT's zijn die ooit zijn verkocht en door we ze zijn gemaakt.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

NFT’s staan de laatste tijd enorm in de spotlight. De afkorting NFT staat voor non-fungible token en betekent dat het gaat om een niet inwisselbare token op de blockchain. Zo’n token is uniek dus. Dit in tegenstelling tot cryptocurrencies, zoals Bitcoin en Ethereum. Wanneer je 1 Bitcoin ruilt voor een andere Bitcoin is de waarde gelijk aan elkaar en zijn ze niet van elkaar te onderscheiden.

Op de blockchain kan worden vastgeld wie de eigenaar van de NFT is en het stelt de kopers ook in staat om hun eigendom te verifiëren. NFT’s kunnen niet worden gekopieerd, verdeeld of vervangen worden.

Steeds meer beleggers ontdekken de wereld van NFT’s en stappen hier ook in. Dit zorgt ervoor dat er meer waarde aan wordt gehecht. Je hebt inmiddels miljoenen NFT’s in verschillende soorten, maar ook in verschillende prijsklassen.

In dit artikel wordt bekeken wat tot nu toe de 5 duurste NFT’s zijn die ooit zijn verkocht.

1. Everydays: The First 5000 Days: $69,3 miljoen

Beeple duurste NFT $69 miljoen

Everydays: The First 5000 Days van digitale kunstenaar Mike ”Beeple” Winkelmann staat bovenaan de lijst van de duurste NFT’s die ooit zijn verkocht. Everydays werd voor een recordprijs van $69,3 miljoen verkocht op 11 maart 2021.

De Everydays NFT is een collage van meer dan 5000 van de afbeeldingen die Beeple de afgelopen 13 jaar heeft gemaakt en gedeeld, die de voortgang van zijn kunst en technologie gedurende deze tijd vertegenwoordigen. Alledaagse beelden verbeelden de obsessie en angst van de samenleving voor technologie.

De koper van deze NFT is Vignesh Sundaresan, een ondernemer uit Singapore. In een interview met CNBC gaf hij aan dat hij zelfs bereid was om meer voor de NFT te betalen omdat het als geschiedenis zou worden gezien als startpunt van een nieuw tijdperk van digitale kunst.

2. CryptoPunk #7523: $11,8 miljoen

cryptopunk 7523 duurste NFT's

De CryptoPunks van uitgever Larva Labs hebben de afgelopen maanden de NFT markt gedomineerd. De 10.000 CryptoPunks zijn in 2017 uitgebracht als een van de eerste non-fungible tokens op de Ethereum blockchain en zijn daardoor zo populair geworden. Veel huidige NFT projecten halen inspiratie uit de CryptoPunks, waarvan ze ook 10.000 verschillende NFT’s uitgeven, ieder met unieke eigenschappen.

De NFT’s gaan voor miljoenen over de toonbank, waarvan CryptoPunk #7523 momenteel als duurste verkocht is. De ‘Covid Alien’ behoort tot een buitenaardse variant van CryptoPunks en heeft een groenblauwe huid, een operatiemuts en een masker. Er zijn slechts 9 van deze buitenaardse CryptoPunks beschikbaar van de 10.000 en zijn dus zeer zeldzaam. Dit is ook te zien in de prijs, de punk is verkocht voor $11,8 miljoen!

3. CryptoPunk #3100: $7,58 miljoen

cryptopunks 3100 duurste NFT's

Op nummer drie van duurste NFT’s ooit verkocht staat ook een CryptoPunk. Deze punk behoort ook tot een van de negen zeldzame ‘Aliens’ die zijn gemaakt door Larva Labs. Deze CryptoPunk draagt een wit met blauwe hoofdband, waardoor hij zich onderscheidt van de andere negen buitenaardse punks. De CryptoPunk is in maart 2021 verkocht voor $7,58 miljoen.

4. CryptoPunk #7804: $7,57 miljoen

cryptopunk 7804 duurste NFT's

De derde CryptoPunk op deze lijst is CrytpoPunk #7804. Deze Alien beschikt tevens over een rookpijp, een zonnebril en een pet. Doordat het al deze kenmerken heeft is het een van deze zeldzaamste CryptoPunks. De verkoper van de NFT, Dylan Field, noemde de CryptoPunk de digitale Mona Lisa. De punk is begin dit jaar verkocht voor $7,57 miljoen.

5. Crossroads: $6,66 miljoen

Op plek 5 van duurste NFT’s staat weer een NFT van digitale kunstenaar Beeple met Crossroads. In deze video van 10 seconden is te zien hoe Donald Trump met zijn gezicht naar beneden op de grond ligt met krachttermen die over zijn naakte lichaam zijn geschreven. Beeple maakt in de video een statement na de nederlaag van voormalig president Donald Trump bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De video is in februari dit jaar verkocht voor $6,66 miljoen.

Donald Trump was niet het eerste doelwit van Beeple, in het verleden heeft hij ook al karikaturen gemaakt van Bernie Sanders en Hillary Clinton.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico’s. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Ik ben geen financieel adviseur en de content op dejongebeleggerij.nl is geen financieel advies.

De informatie op de website is gebaseerd op persoonlijke ervaringen. 

Meest recente artikelen