Peaks – Simpel beleggen met je wisselgeld!

Beleggen met je wisselgeld Peaks
Met Peaks kan je gemakkelijk beleggen door gebruik te maken van je wisselgeld. Ook deel ik mijn eigen ervaringen en heb ik een toffe actiecode beschikbaar!

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Weet jij nog het exacte bedrag dat je hebt gepind voor je boodschappen of voor die nieuwe paar schoenen? Vaak rond je dit bedrag in je hoofd al af, terwijl je dat deel niet hebt uitgegeven.

Met Peaks kan je beleggen met je wisselgeld, waarbij je betaling naar boven wordt afgerond. Zo rondt Peaks een betaling voor nieuwe schoenen af van €49,55 naar €50,-. Hiermee wordt het wisselgeld van €0,55 belegd via Peaks. Al je wisselgeld wordt wekelijks automatisch van je rekening afgeschreven en wordt belegd in Peaks.

Naast de functie van beleggen in je wisselgeld kan je ook dagelijks, wekelijks of maandelijks automatisch geld inleggen in Peaks, dat onderdeel is van de Rabobank. Door deze optie hoef je dit zelf niet handmatig te doen.

Beleggingsportfolio’s

Bij Peaks kan je kiezen tussen vier verschillende beleggingsportfolio’s, verschillend in hoeveel risico je zelf wilt nemen. De vier portfolio’s bestaan uit: Mild, Pittig, Scherp en Heet. De verhouding tussen aandelen/obligaties verschillen tussen 90% in aandelenfondsen en 10% in obligatiefondsen bij het portfolio Heet, tot 30% in aandeelfondsen en 70% in obligatiefondsen bij het portfolio Mild.

Eigen ervaring

Zelf beleg ik nu ongeveer een jaar bij Peaks en ik heb er zeer positieve ervaringen over. De app is gebruiksvriendelijk en door de simpele lay-out van de app kan je direct zien hoe je beleggingen ervoor staan en hoeveel winst of verlies je hebt gemaakt. Daarnaast biedt de app een goede klantenservice en kan je dus met je wisselgeld kleine bedragen inleggen. Doordat je met Peaks beheerd belegd heb je geen tot weinig kennis nodig van beleggen en is het zo toegankelijk voor iedereen. Ook heb je altijd toegang tot je geld, zo kan je geld opnemen of stoppen met beleggen wanneer je wilt.

Ik heb zelfgekozen voor het portfolio Pittig met een inleg van €105,-. Dit houdt in dat ik voor 50% beleg in aandelenfondsen en 50% in obligatiefondsen. Volgens de app zal mijn verwachte bruto rendement per jaar 4,3% zijn. Op dit moment heb ik een rendement van 4,65%

Peaks - Beleggen met je wisselgeld

Starten met Peaks

Om te starten bij Peaks moet je eerst de app downloaden in de Google Play Store of via de App Store. Hierna kan je een account aanmaken waarbij je een portfolio kan samenstellen.

Je kan mijn actiecode: MAART01XN gebruiken nadat je een account hebt aangemaakt en hiermee ontvang je €5 extra beleggingstegoed!

De eerste drie maanden van Peaks zijn gratis, daarna betaal je iedere maand €1,- tot een belegd vermogen van €2500, hierna betaal je 0,5% per jaar over de gemiddelde waarde van je beleggingen. Voor alle voorwaarden zie de website.

Echter, voor jongeren tot 23 jaar is de app helemaal gratis! Je kan dus zonder kosten starten met beleggen en je eerste rendement behalen!

Peaks beheerd beleggen

Dit blogbericht bevat een affiliatie link. Als je gebruikmaakt van deze link support je De Jonge Beleggerij enorm, zonder dat het jou iets extra’s kost! Wil je meer weten over affiliatie links op deze website, klik dan hier.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico’s. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Ik ben geen financieel adviseur en de content op dejongebeleggerij.nl is geen financieel advies.

De informatie op de website is gebaseerd op persoonlijke ervaringen. 

Meest recente artikelen