Hoe ben ik gestart met beleggen?

De Jonge Beleggerij studeren
Hoe ben ik op een jonge leeftijd gestart met beleggen en waarom ik gestart ben met De Jonge Beleggerij.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Hi, ik ben Maarten en in deze post vertel ik meer over mezelf, hoe ik op mijn 18e ben begonnen en waarom dit een belangrijke stap voor mij was.

Studie & Werk

Na het halen van mijn havo in 2017 ben ik na een lange zomervakantie begonnen met de studie Bedrijfskunde MER aan de Hogeschool van Amsterdam. Zo was ik geïnteresseerd in processen en het efficiënt werken binnen een bedrijf.

Doordat ik op mijn 17e al begon met studeren bleef ik nog wel thuis wonen. Daarnaast was het reizen met het openbaar vervoer voor mij geen probleem. Doordat ik nu op mijn 20e nog thuis woon bij mijn ouders heb ik ook geen studielening bij DUO.

Op mijn 15e ben ik begonnen met mijn eerste bijbaantje bij de Albert Heijn. Daar heb ik zo’n 2,5 jaar gewerkt. Momenteel werk ik nog parttime op Schiphol als horecamedewerker.

Hoe ben ik begonnen met beleggen?

Omdat ik vanaf mijn 15e al geld begon te verdienen kwam er ook meer geld op mijn spaarrekening te staan, waar ik niks mee deed. Op mijn 18e was dit best een groot bedrag en begon ik op Google op te zoeken wat ik met mijn spaargeld kon doen. Hiermee kwam als eerste gelijk naar voren dat ik kon beleggen.

De Jonge Beleggerij beleggen

Maar beleggen, hoe werkt dat dan en dat is toch super risicovol? Ik begon filmpjes op Youtube te bekijken, discussies te lezen op Reddit over hoe je kon beleggen en waar je dit kon doen. Na wat onderzoek te doen was ik enthousiast geworden en begon ik meteen door beheerd te beleggen via Peaks en zelf te beleggen via DEGIRO. Gelukkig had mijn vader ook al wat ervaring met beleggen en kon hij me ook tips geven, waar ik het kon doen en waar ik voor op moest passen.

Waarom ben ik begonnen met De Jonge Beleggerij?

De Jonge Beleggerij Logo

Nu ik 2 jaar ervaring heb met beleggen wil ik graag mijn ervaringen overbrengen op andere leeftijdsgenoten om ze zo bewuster met geld om te laten gaan voor in de toekomst. Om mij heen zie ik ook dat veel van mijn vrienden zich nauwelijks bezighouden met beleggen, wat ze verdienen en wat ze überhaupt uitgeven. Daarom wil ik met deze blog over deze onderwerpen kunnen praten en dat we samen meer uit ons geld kunnen halen.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico’s. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Ik ben geen financieel adviseur en de content op dejongebeleggerij.nl is geen financieel advies.

De informatie op de website is gebaseerd op persoonlijke ervaringen. 

Meest recente artikelen