Boekreview Miljonair met een gewone baan

Miljonair met een gewone baan
De boekreview van Miljonair met een gewone baan. Wil jij ook miljonair worden of eerder met pensioen gaan? Lees dan dit artikel voor de tips!

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Nadat ik de Beleggingsillusie uit had was ik op zoek naar een nieuw en motiverend boek over hoe je nou financieel onafhankelijk kan worden. En dat is gelukt met het boek Miljonair met een gewone baan!

Miljonair met een gewone baan is geschreven door Oeds-Jan Postma en hij heeft het voor elkaar gekregen om met een ‘normale’ baan miljonair te worden. Het grappige hieraan is dat niemand in zijn omgeving wist dat hij miljonair is, op zijn vrouw na. Zelfs zijn kinderen wisten het niet! Oeds-Jan woont namelijk samen met zijn vrouw in een rijtjeswoning, heeft een ‘normale’ baan en ook een ‘normale’ auto.

De reden waarom Oeds-Jan miljonair wilde worden? Niet om een miljoen euro op z’n bankrekening te hebben, maar om financiële vrijheid voor zichzelf te creeëren! Iets waar ik zelf ook naar streef. Als je financieel vrij bent, kun je immers alles doen waar je altijd van hebt gedroomd.

Miljonair met een gewone baan

Het boek miljonair met een gewone baan is zeer interactief en in het begin krijg je gelijk een opdracht mee; Wat is jouw ultieme droom en schrijf deze op. Oeds-Jan geeft aan wanneer je jouw droom opschrijft de wereld je ongemerkt gaat helpen om deze droom te verwezenlijken. Voorbeelden van dromen kunnen zijn: miljonair worden, zo snel mogelijk met pensioen of nooit meer hoeven werken voor je geld.

Alles wat je kunt verbeelden, is echt

Pablo Picasso

Samenvatting Miljonair met een gewone baan

Het boek is opgedeeld in 4 delen. In het eerste deel gaat het over anders denken en het hebben van de juiste mindset. De meeste mensen denken namelijk dat miljonair worden niet voor hun is weggelegd en houden het maar bij dromen. Oeds-Jan geeft concreet aan hoe je moet denken als miljonair en hoe zij met geld omgaan. Ook legt hij uit welk beeld wij als mensen hebben over miljonairs en dat dit eigenlijk niet klopt met de realiteit. Oeds-Jan behandelt ook de relatie van consumptie (uitgaven) in relatie tot geluk. Hierin geeft hij aan dat je bij de meeste nieuwe uitgaven niet gelukkiger wordt en dat de marketing van bedrijven een grote invloed heeft op ons uitgavenpatroon.

Het tweede gedeelte van miljonair met een gewone baan wordt praktischer. Er wordt concreet vastgesteld wat jouw droom is en hoeveel geld je daarvoor nodig hebt. In het twee deel komt ook het 8e-wereldwonder aanbod en hoe je geld voor jou laat werken. Het boek laat overzichtelijke tabellen zien met hoeveel geld je moet sparen in de maand om tot een bepaald bedrag te komen. Wil je meer weten over het 8e wereldwonder en het rente-op-rente effect? Check dan ook zeker dit artikel.

De Jonge beleggerij beleggen

Het derde deel van het boek gaat over hoe je sneller bij je droom kan komen door minder uit te geven en/of meer inkomsten te genereren. Oeds-Jan focust zich vooral op hoe je minder kan uitgeven en geeft een aantal tips. Een belangrijk punt dat Oeds-Jan aangeeft is dat je nooit mag besparen op je eigen geluk! Voor verschillende uitgavencategorieën worden manieren behandeld om te besparen, zoals over woonlasten, transport, het hebben van een auto, uitgaan, eten en verzekeringen.

Het laatste deel van Miljonair met een gewone baan gaat over hoe je dit gespaarde geld voor je kunt laten werken. Zoals bekend krijg je nog amper rente als je geld op je spaarrekening laat staan. Waar je wel rendement mee kan behalen is het investeren in aandelen. Wanneer dit ingewikkeld klinkt is er ook nog een eenvoudigere en veiligere variant in de vorm van ETF’s. Een ETF staat voor een Exchange Traded Fund en kan gezien worden als verzamelmandje van aandelen in een aantal bedrijven. Dit kan zijn per land, per sector of per regio. Oeds-Jan legt uit hoe je op een vrij passieve manier, zonder al te veel kennis kan starten met beleggen. Wanneer je de stappen van de schrijver volgt kan jij je ultieme droom verwezenlijken!

Eigen mening van Miljonair met een gewone baan

Miljonair met een gewone baan vind ik een enorme aanrader! Zeker voor mensen die willen starten met beleggen of als je nog weinig hebt ingelezen over financiën, (be)sparen of beleggen. Het boek geeft veel praktische tips die je zelf kan toepassen.

Het fijne aan dit boek is dat het interactief is en dat je erachter komt hoeveel geld je nodig hebt om je droom te verwezenlijken. Ook legt dit boek simpel uit hoe je met een ‘normale’ baan toch miljonair kan worden. Voor mensen die al wat langer beleggen of met persoonlijke financiën bezig zijn vind ik het alsnog een aanrader. Ik vond vooral het stuk over uitgaven interessant en dat je niet gelukkig wordt als je meer geld uitgeeft.

De schrijfstijl van Oeds-Jan vond ik ook fijn. Het boek leest makkelijk weg en ook zitten er leuke anekdotes en quotes in van andere mensen.

Je koopt Miljonair met een gewone baan voor €17,50 bij Bol.com

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico’s. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Ik ben geen financieel adviseur en de content op dejongebeleggerij.nl is geen financieel advies.

De informatie op de website is gebaseerd op persoonlijke ervaringen. 

Meest recente artikelen