Bitvavo review – de beste Nederlandse crypto exchange?

Bitvavo review De jonge Beleggerij
Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange dat in 2018 is opgericht. In deze review deel ik mijn mening over deze exchange, en hoe betrouwbaar Bitvavo is.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Bitvavo review

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange dat is opgericht in 2018 met als doel om de kloof tussen traditionele valuta en digitale activa te overbruggen. Zelf heb ik ook een account en in deze review deel ik mijn ervaringen en info over het gebruik van Bitvavo.

Informatie over Bitvavo en aantal coins

Bitvavo is dus als crypto exchange in 2018 opgericht in Amsterdam, waar ze op dit moment meer dan 100 cryptocurrencies aanbieden. Waarvan ook Bitcoin, Ethereum, Cardano en Solana. Bovendien wordt er ook een Nederlandse klantenservice aangeboden waar je terecht kan voor al je vragen. Als algemene indruk heeft Bitvavo een gebruiksvriendelijke website & app waar je gemakkelijk crypto kan kopen, zonder te veel gedoe. Je ziet alle informatie die je nodig hebt en voor de ervaren mensen is er ook nog een geavanceerd dashboard waar je crypto’s kan handelen.

Bitvavo handelen
Dashboard van geavanceerd handelen

Kosten van Bitvavo

Bij Bitvavo zijn de kosten over het algemeen laag. Je betaalt maximaal 0.25% fee per transactie. Als je via deze link een account aanmaakt bij Bitvavo zijn ook de eerste €1000 commissievrij en betaal je dus geen handelskosten.

Hieronder vind je een overzicht van de fees:

VOLUME (30D)TAKER FEEMAKER FEE
€ 0+0.25%0.15%
€ 100 000+0.20%0.10%
€ 250 000+0.16%0.08%
€ 500 000+0.12%0.06%
€ 1 000 000+0.10%0.04%
€ 2 500 000+0.08%0.02%
€ 5 000 000+0.06%0.01%
€ 10 000 000+0.05%0.00%
€ 25 000 000+0.04%-0.01%

Om geld te storten op je account kan je gemakkelijk gebruik maken van iDeal, Bancontact en via een bankoverschrijving. Via Giropay, MyBank, EPS Überweising of Sofort betaal je maximaal 2,25% aan kosten. Voor het volledige kostenoverzicht zie deze link.

Is Bitvavo betrouwbaar?

Bitvavo kan gezien worden als een betrouwbare exchange. Ze staan ook onder toezicht van De Nederlandsche Bank dat ook een betrouwbaar gevoel geeft. (In tegenstelling tot Binance, dat niet geregistreerd staat bij DNB).

Daarnaast maak ik nu bijna een jaar gebruik van Bitvavo en ik heb er tot nu toe geen problemen mee gehad. Het fijne is ook dat je de mogelijkheid krijgt om twee-factor authenticatie in te schakelen bij het inloggen. Wil je bijvoorbeeld inloggen dan moet je naast je wachtwoord ook een code invullen die je op je smartphone krijgt doorgestuurd.

Wanneer er een inlogpoging wordt gedaan vanaf een onbekend apparaat, dan moet deze poging ook nog bevestigd worden door te klikken op een link die gekoppeld is aan je e-mail. Ook ik heb zulke mailtjes een paar keer gehad, omdat ik wilde inloggen op een nieuw apparaat. Wel geeft dit een betrouwbaar en veilig gevoel.

Bitvavo maakt ook gebruik van cold wallets waar je crypto offline en op veilige locaties wordt bewaard. Mocht je een grote transactie willen uitvoeren, dan heb je ook altijd toestemming nodig van meerdere personen. Daarnaast worden werknemers gescreend voordat ze worden aangekomen om fraude tegen te gaan. Klik op deze link om meer te weten over de maatregelen die de exchange neemt om de veiligheid te garanderen.

Staken bij Bitvavo

Het is daarnaast mogelijk om staking aan te zetten bij Bitvavo. Staken houdt in dat je bij aankoop van een cryptomunt de coin voor een bepaalde tijd in bezit houdt, zonder te verkopen. Hier krijg je dan rente over omdat je zo de blockchain ondersteunt met de beveiliging en het valideren van transacties op de blockchain.

Je kan staken dus eigenlijk zien als je geld vastzetten op een spaarrekening, waar je ter loop van tijd rente krijgt (Ook al is dat bij de meeste banken nu nihil).

Staken kan je aanzetten onder het kopje staken en je wordt hiervoor elke maandag op uitbetaald. Je kan de volgende munten staken: ARK (ARK), Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Cardano (ADA), Chainlink (LINK), Dai (DAI), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), ICON (ICX), NEO (NEO), Ontology (ONT), Tether (USDT), Tezos (XTZ), Tron (TRX), USD Coin (USDC), VeChain (VET), Waves (WAVES).

Storten en opnemen van crypto bij Bitvavo

Het versturen van crypto van of naar je Bitvavo account gaat zeer gemakkelijk. Hier heb ik eerder een artikel over geschreven hoe je Ethereum verstuurd van Bitvavo naar een Ethereum Wallet. Daarnaast heb ik ook een Tiktok & Instagram Reels video gemaakt over hoe je crypto kan verplaatsen van Binance naar Bitvavo.

Eigen ervaringen Bitvavo

Ik vind Bitvavo een zeer fijne exchange om te gebruiken en om er crypto te kopen en te versturen. De website en de app zijn minimalistisch en via een paar simpele clicks heb je al een cryptomunt gekocht of verkocht. Ideaal voor beginnende beleggers in de cryptowereld. Het geavanceerde dashboard is ook toegankelijk voor ervaren beleggers waar je crypto kan handelen. Het geavanceerde handelsplatform is echter niet beschikbaar via de app.

Er wordt daarnaast veel gedacht aan de veiligheid van je crypto en je account, maar ik vind dat alleen maar goed dat hier serieus mee om wordt gegaan. Het is ook zeker aan te raden om de twee-factor authenticatie in te schakelen. Daarnaast zijn er goedkope handelskosten en staat het onder toezicht van De Nederlandsche Bank. In mijn ogen is het daarom ook op dit moment de beste exchange.

Wil je na het lezen van deze review een account aanmaken bij Bitvavo? Dat kan via deze link en je betaalt over de eerste €1000 geen handelskosten.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico’s. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Ik ben geen financieel adviseur en de content op dejongebeleggerij.nl is geen financieel advies.

De informatie op de website is gebaseerd op persoonlijke ervaringen. 

Meest recente artikelen