Beurzen flink in het groen door nieuws coronavaccin

Door de benoeming van Joe Biden als president van Amerika en de mogelijke komst van een coronavaccin zijn de beurzen flink in het groen geëindigd.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Het begin van de week is zeer goed begonnen voor beleggers. In Nederland en in het buitenland zijn alle indexen flink gestegen. De AEX, die de koersontwikkeling van de 25 grootste aandelen van Nederland volgt, sloot de dag af met een stijging van 3,67%.

Joe Biden

De meeste beurzen stonden in de ochtend al in het groen doordat Joe Biden in het weekend door verschillende Amerikaanse media is benoemd tot de nieuwe president van Amerika. Joe Biden zet zich onder meer in voor betere relaties met de EU en China.

Coronavaccin

De échte klapper kwam aan het begin van de middag, toen het farmaceutische bedrijf Pfizer uit Amerika met het nieuws kwam dat ze een Coronavaccin hebben die voor 90% effectief is. Het vaccin van Pfizer is één van de vaccins waar Nederland een optie op heeft. Over twee weken hoopt Pfizer dat ze een aanvraag kunnen indienen bij de Amerikaanse toezichthouder FDA om het vaccin op de markt te brengen.

De Duitse minister van Volksgezondheid verwacht dat het vaccineren van niet voor januari begint.

Reactie van de beurs

Nadat het nieuws bekend werd dat Pfizer een mogelijk coronavaccin heeft ontwikkeld zijn de beurzen internationaal enorm gestegen. De hardste stijgers van vandaag zijn vooral bedrijven die het hardst zijn getroffen door het coronavirus.

Op de Nederlandse beurzen steeg het aandeel van KLM maar liefst met 26%! Dit heeft natuurlijk ook te maken dat KLM na veel onderhandelingen staatsteun krijgt.

Een ander bedrijf dat zich in een onzekere tijd bevindt is Basic-Fit. Het leek ernaar uit te zien dat ook in Nederland de sportscholen zouden gaan sluiten, maar mochten ze toch openblijven. Door het goede nieuws over een coronavaccin is het aandeel vandaag met 23% gestegen.

Naast KLM en Basic-Fit zijn er flinke stijgingen van meer dan 10% voor Shell, Heineken, ABN Amro en ING.

De techaandelen, die flink hebben geprofiteerd van de coronacrisis, zijn vandaag in mindere mate gestegen.

Eigen portfolio

Voor beleggers is dit natuurlijk een topdag. Zo zijn mijn aandelen met 4% gestegen en heb ik een dagresultaat van ongeveer €100 in de plus. Mijn grootste stijgers van vandaag zijn Basic-Fit, Shell en Virgin Galactic.

Update portfolio De Jonge Beleggerij1

Wel is het nog de vraag of het coronavaccin wordt goedgekeurd door de FDA en of het vaccin daadwerkelijk werkt. Ook moeten we niet vergeten dat er een paar dagen geleden nog een recordaantallen mensen besmet zijn geraakt met het coronavirus.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico’s. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Ik ben geen financieel adviseur en de content op dejongebeleggerij.nl is geen financieel advies.

De informatie op de website is gebaseerd op persoonlijke ervaringen. 

Meest recente artikelen