5 beleggingssites die elke belegger moet kennen! (Deel 2)

Beleggingssite deel 2
Een handig overzicht van 5 beleggingssites die elke belegger moet kennen om te bepalen of een belegging geschikt is!

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Als belegger wil je het liefst beschikking hebben tot de nieuwste en juiste informatie over een belegging. Op het internet is er gelukkig veel te vinden over beleggen en om je hiermee te helpen deel ik in dit artikel 5 beleggingssites die jij als belegger moet kennen en kan helpen.

Dit is deel 2 van de serie beleggingssites die elke belegger moet kennen. Wil je weten welke beleggingssites in deel 1 zijn behandeld, klik dan hier.

01. Tradingview

Website

Tradingview is een beleggingssite waar je als particulier een technische analyse kan uitvoeren van beleggingen. Bij een technische analyse bestudeer je grafieken van historische reeksen van aandelenkoersen in combinatie met historische informatie uit de markt. Om hierover vervolgens te bepalen of de koers van een belegging omhoog of omlaag gaat. Met Tradingview heb je de beschikking tot al deze grafieken en kan jij zelf een technische analyse maken.

Hieronder een video die je kan helpen om te starten met Tradingview. Een echte aanrader voor mensen die nog nooit met Tradingview hebben gewerkt.

02. Coinmarketcap

Website

Coinmarketcap is de cryptowebsite waar je informatie kan vinden over cryptocurrencies en onder andere hun market cap. Op de website staan op volgorde de grootste cryptocurrencies afgebeeld met daarbij ook informatie over het handelsvolume. Ook kan je via deze website de meeste whitepapers lezen van de cryptoprojecten. Een feature die ook bestaat is dat je kan inzien wie de grootste holders van de coin zijn.

Coinmarketcap beleggingssite
Layout van Coinmarketcap. Dagelijks is te zien wat de totale market cap is van alle cryptocurrency.

03. Cointelegraph

Website

Cointelegraph is een beleggingssite die zich focust op nieuws rondom Bitcoin en andere cryptocurrency. Op deze site worden ontwikkelingen gedeeld over verschillende coins en over NFT’s. Daarnaast is er een ‘Cryptopedia’ tab waarin je meer kan leren over Bitcoin, Ethereum en andere crypto.

04. Investopedia

Website

Om meer te leren over beleggen, daytrading, beleggingsbegrippen of om beleggingsnieuws te volgen ben je bij Investopedia op het juiste adres. Met meer dan 20 miljoen unieke bezoekers is het een van de grootste financiële sites ter wereld. Investopedia deelt handige insight information over beleggingsproducten en heeft het een educatie platform waarbij je meer kan leren over beleggen. Ook biedt het een beurssimulator waarbij je met virtueel geld kan beginnen met beleggen en traden.

Beleggingssite Investopedia
Aanbod bij Investopedia

05. IEX

Website

De IEX is een Nederlandse nieuwssite die zich vooral focust op de AEX en andere Nederlandse beleggingen. Ideaal dus als je handelt in Nederlandse beleggingsproducten en gemakkelijk en snel hier informatie over wilt hebben. Daarnaast heeft de IEX ook een eigen podcast op Spotify die zeker een aanrader is.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico’s. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Ik ben geen financieel adviseur en de content op dejongebeleggerij.nl is geen financieel advies.

De informatie op de website is gebaseerd op persoonlijke ervaringen. 

Meest recente artikelen