5 Youtubers die ik volg om meer te leren over beleggen en online ondernemen

beleggen ondernemen youtuber

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Als belegger en content creator bekijk ik veel Youtubers die hun kennis delen over beleggen en online ondernemen. Ik leer er zelf veel van en wordt zo ook wijzer als belegger. Daarnaast vind ik het interessant om te volgen hoe mensen online geld verdienen en welke stappen ze daarvoor nemen. Het geeft me inspiratie om het zelf ook eens te testen.

In dit artikel deel ik 5 Youtubers die ik zelf volg om meer te leren over beleggen en online ondernemen!

Youtuber beleggen online ondernemen

1) Biaheza

De eerste Youtuber die ik volg is Biaheza, met bijna 900k abonnees op Youtube. Deze tiener volg ik al een tijd en test meerdere manieren uit om online geld te verdienen (Sneaker reselling, Day traden, Crypto minen, etc). Door zijn jonge leeftijd kan ik best veel met hem ‘relaten’ en raak ik gemotiveerd van zijn videos. Daarnaast belegt hij ook zelf en deelt hij zijn portfolio openlijk. Deze Youtuber is zeker een aanrader als je meer wilt leren over online ondernemen, social media en hoe je als tiener kan beleggen.

2) Andrei Jikh

Andrei Jikh, met 1,6 miljoen abonnees op Youtube, was de eerste Youtuber die ik keek om meer te leren over dividendbeleggen en het beleggen in ETF’s. Hij is bekend geworden om zijn videos over dividend en deelt ook vaak zijn beleggingsportfolio met uitleg van zijn aankopen. Nu gaat zijn content voornamelijk over cryptocurrency en NFT’s.

3) Gary Vee

Gary Vee is een online ondernemer en een internetpersoonlijkheid. Hij deelt op o.a. Youtube, waarin hij 3 miljoen abonnees heeft over ondernemen, hoe je online geld kan verdienen en hoe je jezelf kan ontwikkelen als persoon. Daarnaast heeft hij miljoenen volgers op Tiktok en Instagram. Door zijn directe manier van spreken word ik gemotiveerd en geeft hij ook adviezen voor mensen van alle leeftijden. Een echte aanrader als je wilt starten met ondernemen of wilt achterhalen wat nou echt je passie is.

4) Graham Stephan

Misschien wel de meest bekende Youtuber op het gebied van persoonlijke financiën en beleggen is Graham Stephan. Met ruim 3 miljoen abonnees op Youtube vertelt hij over hoe je meer vermogen kan opbouwen en hoe beleggen in vastgoed werkt. Tegenwoordig maakt hij ook meer videos over crypto. De reden waarom ik hem volg is vanwege zijn tips over het beleggen in ETF’s en het beleggen voor de lange termijn.

5) The Plain Bagel

De laatste Youtuber die ik volg is The Plain Bagel, met 400k abonnees. Hij legt voornamelijk beleggingsbegrippen op een simpele en visuele manier uit die voor iedereen te begrijpen is. Nadat ik een video van hem heb gekeken kan ik hier zelf ook een artikel over schrijven, bijvoorbeeld over de PE-ratio van een bedrijf.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico’s. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Ik ben geen financieel adviseur en de content op dejongebeleggerij.nl is geen financieel advies.

De informatie op de website is gebaseerd op persoonlijke ervaringen. 

Meest recente artikelen