5 lessen uit Master Your Mindset van Michael Pilarczyk

Master your mindset
Master Your Mindset van Michael Pilarczyk gaat over persoonlijke groei en hoe jij je mooiste leven kan leiden. In dit artikel wordt uitgelegd welke 5 lessen je uit het boek kan halen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Een van mijn doelen voor 2021 was om meer boeken te gaan lezen over beleggen, maar ook over persoonlijke groei en over je eigen mindset. Het boek Master Your Mindset kon natuurlijk niet ontbreken en deze heb ik begin dit jaar gelezen. Ook blader ik af en toe nog eens terug in het boek om mezelf weer aan het denken te zetten wat ik bijvoorbeeld nou écht wil.

Master your mindset boek

Master Your Mindset is een boek over persoonlijk succes en hoe jij je mooiste leven kan leiden. Het is een boek voor iedereen die wil groeien in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.

In dit artikel leg ik je graag uit welke 5 lessen je uit Master Your Mindset kan halen van schrijver, spreker, ondernemer en presentator Michael Pilarczyk.

1. Doe wat je echt leuk vindt en master dat

Luister naar jezelf, volg je verlangen en doe wat jij nou écht leuk vindt. Wanneer je volgens Michael Pilarczyk naar je verlangens luistert en deze ook uitvoert kom je vanzelf op het juiste pad. En ben je er ook nog eens goed in.

2. Alles wat je aandacht geeft groeit

Richt je tijd en energie op de dingen waarvan je wilt dat ze groeien. Denk bijvoorbeeld aan positieve gedachten in je leven of dat je meer rust wilt in je leven. Geef aandacht aan datgene wat je graag wilt en je ontdekt dat je meer geluksmomenten zult ervaren en de rustmomenten meer zal gaan waarderen.

3. Stel goede vragen (aan jezelf)

Een belangrijke les die ik vaak gebruik is dat je goede vragen aan jezelf stelt, om te achterhalen wat ik nou echt wil. Voorbeelden van vragen die ik me vaak stel zijn: Waar wil je naartoe, Wat houdt me tegen en Hoe ziet mijn mooiste leven eruit?

Goede vragen geven volgens Michael Pilarczyk je helderheid en inzicht. Een goede vraag zet je aan het denken en is een krachtige manier om een probleem op te lossen. Een goede vraag is de sleutel tot groei en vooruitgang.

4. Ken je kernwaarden

Kernwaarden geven aan wat jij belangrijk vindt in het leven. Is dat onafhankelijkheid, liefde, vrijheid, zekerheid, avontuur, geld, gezondheid? En zo heb je er nog veel meer.

Als je weet wat je kernwaarden zijn, kun je gemakkelijker in verschillende situaties de juiste keuze maken. Als je leeft volgens je belangrijke kernwaarden, kun je gelukkig zijn. Belangrijke kernwaarden voor mij zijn vrijheid, liefde, gelijkheid en eerlijkheid.

5. Achterhaal wie je wilt zijn

De laatste les van Master Your Mindset sluit goed aan bij alle bovenstaande lessen, en staat centraal om 1 vraag: wie wil je zijn? Visualiseer hoe jouw mooiste leven eruit ziet en of deze zijn gekoppeld aan jouw kernwaarden.

Master Your Mindset en eigen beleggingen

Het boek is een echte aanrader voor mensen die willen groeien in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling en/of willen achterhalen wie ze nou echt willen zijn. Met het boek leer je jezelf beter kennen en leer je ook je drijfveren kennen. Het boek geeft handvaten om je te laten groeien, maar je moet wel zelf actie ondernemen.

Master Your Mindset quote

Middels het boek Master Your Mindset probeer ik met beleggen ook vrijheid voor mezelf te creëren, door voor een deel te beleggen in dividendaandelen. Dit zorgt voor een extra inkomstenstroom voor mij waardoor ik later bijvoorbeeld niet 40 uur per week op kantoor hoef te werken. Ook ben ik begonnen met het bijhouden van een eigen ‘journal’ waarin ik opschrijf hoe ik me voel, waar ik mee bezig ben en waar ik naartoe wil groeien.

Wil jij ook het boek Master Your Mindset lezen? Bestel hem dan nu bij bol.com en ontvang hem de volgende dag nog in huis.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico’s. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Ik ben geen financieel adviseur en de content op dejongebeleggerij.nl is geen financieel advies.

De informatie op de website is gebaseerd op persoonlijke ervaringen. 

Meest recente artikelen