De 5 grootste posities in mijn beleggingsportfolio

Beleggingsportfolio
In dit artikel deel ik mijn 5 grootste posities in mijn beleggingsportfolio. Hierin wordt besproken waarom ik erin beleg en voor welk percentage ik erin zit.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Inmiddels bestaat de website De Jonge Beleggerij alweer een jaar, en tot op heden heb ik nog geen inkijk gegeven over de grootste posities van mijn eigen beleggingsportfolio. Tot vandaag! In dit artikel deel ik mijn 5 grootste beleggingsposities en geef ik een korte uitleg waarom ik er in investeer.

1. Vanguard FTSE All-World UCITS ETF

Mijn grootste positie in mijn beleggingsportfolio is van de Vanguard FTSE All-World UCITS ETF, ook wel de VWRL genoemd. Dit is een wereldwijde ETF die de aandelenmarkt volgt over de gehele wereld. Het biedt dus eigenlijk de ultieme spreiding aan voor een belegging!

Ik beleg maandelijks een vast bedrag in deze ETF met behulp van de Dollar Cost Averaging (DCA) methode. Dit is een beleggingsstrategie waarin ik mijn totale beleggingsbudget opdeel in stukjes en deze investeer gedurende een bepaalde periode. Ik investeer het bedrag niet in 1x, maar verdeel dit bedrag dus per maand. In plaats van dat ik €1200,- in één keer investeer, investeer ik elke maand €100,- gedurende 12 maanden. Met deze methode worden je emoties weggenomen tijdens het beleggen en heb je een goed beleggingsplan. Daarnaast ben ik minder tijd kwijt door het passieve beleggen en dat ik de markt niet probeer te timen. Klik ook op deze link als je meer wilt leren over de DCA-strategie en andere beleggingsstrategieën.

Beleggingsportfolio

De VWRL heeft een weging van precies 40% op mijn beleggingsportfolio. Ik wil dit percentage graag zo houden omdat de VWRL voor de meeste stabiliteit zorgt.

2. Dropbox Inc.

Mijn grootste aandelenpositie is Dropbox en heb ik ongeveer een jaar geleden gekocht voor een prijs van rond de $20,-. Persoonlijk zie ik nog veel groei in Dropbox, mede door de coronacrisis waardoor steeds meer bedrijven in de cloud werken. Ze moeten zich wel blijven onderscheiden van grotere techbedrijven zoals Microsoft, Google en Apple, die ook allen clouddiensten aanbieden. In totaal heeft Dropbox 700 miljoen gebruikers, waarvan 15 miljoen betalende gebruikers zijn.

Het aandeel Dropbox heeft een weging van 10,3% op mijn beleggingsportfolio.

3. Bitcoin

Sinds begin dit jaar beleg ik ook in Bitcoin bij Bitvavo om mijn beleggingsportfolio verder te spreiden. Net als bij de VWRL beleg ik hier maandelijks in en maak ik gebruik van de DCA-methode. Bij flinke dalingen van de bitcoin, zoals op 7 september koop ik ook extra bij. Ik ben van plan om Bitcoin voor de lange termijn te houden en houd ik me zelf niet al te veel bezig met het traden van crypto.

De Bitcoin heeft een weging van 10,1% op mijn beleggingsportfolio.

4. Coca-Cola

Coca-Cola is wellicht de bekendste naam in mijn beleggingsportfolio. Coca-Cola als aandeel staat bekend als dividend king, waarvan ze al meer dan 50 jaar hun dividend hebben verhoogd. En dat is precies ook de reden waarom ik in Coca-Cola investeer, voor het dividend. (Extra passief inkomen is niet verkeerd!) Mijn verwachtingen van Coca-Cola blijven hoog, ze hebben in het 3e kwartaal van 2021 een flinke omzetgroei laten zien, wat zeer positief is in deze coronatijd. Door de grote naamsbekendheid en hun status als dividend king verwacht ik niet dat ze snel zullen stoppen met het uitkeren van dividend.

Coca-Cola heeft een weging van 6,5% op mijn beleggingsportfolio.

5. Koninklijke Ahold Delhaize NV

Op plek 5 staat de enige Nederlandse bijdrage, namelijk Ahold. Net als Coca-Cola staat Ahold bij vele bekend als een dividendaandeel. Met een Dividend Yield van rond de 3% valt hier best veel op te verdienen. Ook is Ahold een stabiele factor in mijn portfolio en verwacht ik niet dat ze opeens met een flinke omzetdaling te maken krijgen. Iedereen moet toch wel naar de supermarkt voor eten, drinken en andere levensbehoeften. Daarnaast valt bol.com onder Ahold en hebben ze een prominent aandeel in de Nederlandse e-commerce branche.

Koninklijke Ahold Delhaize NV heeft een weging van 6,3% op mijn beleggingsportfolio.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico’s. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Ik ben geen financieel adviseur en de content op dejongebeleggerij.nl is geen financieel advies.

De informatie op de website is gebaseerd op persoonlijke ervaringen. 

Meest recente artikelen