5 beleggingssites die elke belegger moet kennen!

Beleggingssites
Dit zijn de 5 beleggingssites die elke belegger moet kennen om te bepalen of een belegging geschikt is!

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Als belegger wil je het liefst dat je zo snel en gemakkelijk te weten komt of een belegging geschikt is. Vandaar leg ik in dit artikel uit welke 5 beleggingssites elke belegger moet kennen die kunnen helpen met het bepalen of een belegging geschikt is om aan te schaffen!

Beleggingssites

01. Yahoo Finance

Website

De eerste beleggingswebsite die je moet kennen is Yahoo Finance. Dit is tevens ook mijn meest gebruikte beleggingssite! Met Yahoo Finance kan je gemakkelijk inzien wat de financials van een bedrijf zijn en krijg je overzichtelijk te zien wat alle ratio’s van een bedrijf zijn. Ook heeft Yahoo Finance een eigen app waarin je een Watch list kan maken met beleggingen die jij op het oog hebt. Het fijne van Yahoo Finance is ook dat er een kopje ‘Conversations’ is waar beleggers hun mening kunnen geven over een bepaald aandeel. Doe wel altijd nog je eigen research en neem niet alles aan wat anderen zeggen.

Beleggingssite Yahoo Finance
Layout van beleggingssite Yahoo Finance

02. Morningstar

Website

Morningstar is een website en instituut dat voor jou aandelen en fondsen analyseert en waardeert, op basis van een Star rating. Hoe hoger de Star rating, hoe beter de belegging! De Star rating wordt gebaseerd op 4 punten: (1) oordeel over de economische slotgracht van het bedrijf, (2) reële waarde van het aandeel, (3) zuiverheid van de berekende reële waarde en (4) de huidige marktprijs. De Star rating wordt ook elke dag geüpdatet voor een zo’n duidelijk mogelijk beeld.

03. Seeking Alpha

Website

Seeking Alpha is een ideale beleggingswebsite om informatie te ontvangen over het dividend van een bedrijf. Onder het kopje Dividend krijg je meerdere grafieken en tabellen te zien over de dividend yield, hoeveel dividend het bedrijf jaarlijks uitkeert, wat de payout ratio is en wat de dividendgroei is.

04. Simply Wall St.

Website

Simply Wall St. vind ik persoonlijk een hele fijne en overzichtelijke website waar je snel alles over een bedrijf kan vinden. Zo kun je snel zien wat de financials van een bedrijf zijn, wie er in het management zitten en wat de toekomstverwachtingen zijn. Daarnaast krijg je inzichten in het Snowflake model. Dit is een visuele weergave van 5 beoordelingscriteria (Waarde, toekomstverwachtingen, prestaties in het verleden, gezondheid en dividend) die gebruikt worden om een aandeel te analyseren.

05. Bloomberg

Website

Last but not least is Bloomberg. Dit is een nieuwswebsite waar je als eerste op de hoogte bent van al het beursnieuws, voornamelijk in Amerika. Daarnaast delen beleggingsexperts ook analyses van bedrijven.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico’s. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Ik ben geen financieel adviseur en de content op dejongebeleggerij.nl is geen financieel advies.

De informatie op de website is gebaseerd op persoonlijke ervaringen. 

Meest recente artikelen